Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Северен Рейн-Вестфалия въвежда ковид-тест за идващите от България

Снимка: архив

Германската провинция Северен Рейн-Вестфалия изисква задължителен тест за коронавирус за пристигащите от България, съобщи българското външно министерство.

Според генералното консулство във Франкфурт на Майн тестването се извърши чрез бърз тест или PCR до 24 часа преди влизане във федералната провинция или веднага след това, но не по-късно от 24 часа след пристигането. Избралите PCR тест остават под карантина до излизане на резултата. Правилото не важи за транзитно преминаващите, посещения на роднини, транспорт на стоки, пътуване на дипломати при престой по-малко от 48 часа и редовни пътувания на трансгранични работници. За пристигащите от България, се изисква и онлайн регистрация преди пътуването на интернет адрес: https://www.einreiseanmeldung.de.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 8 юли 2024 г.

В „България днес“ на 8 юли говорим за еволюцията и кризите в IT сектора и как това се отразява на възможностите за работа в сферата на високите технологии. Разговаряме за академичното изучаване на български език в Албания с доц. Раки Бело, преподавател в..

публикувано на 08.07.24 в 19:00
Златомир Дьовленски

В Пловдив арестуваха председателя на НД "Русофили“

Златомир Дьовленски, председател на Национално движение "Русофили" - Пловдив е бил задържан от ДАНС днес преди обед в централата на градската организация на БСП, съобщи БНТ. Информацията е потвърдена от Иван Петков, депутат и секретар на парламентарната..

публикувано на 08.07.24 в 15:23
Снимка: Facebook / Празник на пеперудите

Празникът на пеперудите в Полска Скакавица събра любителите на дивата природа

Край водопада на с. Полска Скакавица, Кюстендилско, любителите на пеперудите и дивата природа се събраха на "Празник на пеперудите", за да наблюдават един от най-красивите природни феномени по река Струма. Водопадът е висок около 50 метра и се нарежда..

публикувано на 07.07.24 в 10:05