Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилни валежи предизвикаха проблеми в редица населени места

| обновено на 11.01.21 в 13:02
Снимка: БГНЕС

В цялата страна днес е в сила предупредителен жълт код за значителни валежи, а в 5 области на Южна и Югоизточна България кодът е оранжев. Там се очакват по-големи количества дъжд. Валежите ще продължат до сряда-четвъртък, след което се очаква рязко падане на температурите.

Към момента редица населени места във Видинско и в района на Монтана са без ток или имат проблеми с електрозахранването, съобщи Борислава Луканова от електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което снабдява с ток Западна България.

Заради влошената метеорологична обстановка десетки домакинства във Враца и Мездра са без ток от снощи. Интензивните валежи от дъжд и мокър сняг в неделя предизвикаха обледявания на много места в региона.
 
Община Трън обяви бедствено положение, след като река Ерма излезе от коритото си в землището на Трън и наводни къщи и дворове.

Паднали клони и камъни затрудняват движението на автомобилите по пътищата в различни райони на страната. 

Обилните снеговалежи затвориха и прохода Петрохан.

Един от притоците на придошлата река Искър излезе от коритото си и заля мост в района на гр. Нови Искър. При инцидента са заляти автомобили. Благодарение на бързата реакция на местното аварийно звено и доброволци е оказана навременна помощ и пострадали няма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40