Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обилни валежи предизвикаха проблеми в редица населени места

| обновено на 11.01.21 в 13:02
Снимка: БГНЕС

В цялата страна днес е в сила предупредителен жълт код за значителни валежи, а в 5 области на Южна и Югоизточна България кодът е оранжев. Там се очакват по-големи количества дъжд. Валежите ще продължат до сряда-четвъртък, след което се очаква рязко падане на температурите.

Към момента редица населени места във Видинско и в района на Монтана са без ток или имат проблеми с електрозахранването, съобщи Борислава Луканова от електроразпределителното дружество ЧЕЗ, което снабдява с ток Западна България.

Заради влошената метеорологична обстановка десетки домакинства във Враца и Мездра са без ток от снощи. Интензивните валежи от дъжд и мокър сняг в неделя предизвикаха обледявания на много места в региона.
 
Община Трън обяви бедствено положение, след като река Ерма излезе от коритото си в землището на Трън и наводни къщи и дворове.

Паднали клони и камъни затрудняват движението на автомобилите по пътищата в различни райони на страната. 

Обилните снеговалежи затвориха и прохода Петрохан.

Един от притоците на придошлата река Искър излезе от коритото си и заля мост в района на гр. Нови Искър. При инцидента са заляти автомобили. Благодарение на бързата реакция на местното аварийно звено и доброволци е оказана навременна помощ и пострадали няма.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28