Три стратегически цели се поставят с новата Стратегия за малките и средни предприятия в България за периода 2021-2027 г., публикувана за обществено обсъждане на уеб сайта на Министерството на икономиката.
Първата цел е повишена конкурентоспособност на малките и средните предприятия в България, втората - специализация във високотехнологични производства и интензивни на знания услуги, а третата – регионално равенство.
Документът е изготвен на базата на анализ на състоянието на малките и средните предприятия в България в периода 2008–2018 г. и след допитвания до бизнеса и местните власти.
В България малките и средните предприятия допринасят за 75,7% от общата заетост и за 65,3% от добавената стойност в икономиката през 2018 г., се посочва в документа
През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно. В неделя, 23 юни, ще бъде предимно слънчево и горещо. След обяд над планинските райони главно в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали и..
Българската кухня е класирана на 14-то място от всички национални кухни в Европа в престижната класация на специализирания кулинарен сайт TasteAtlas, предаде БНР Варна. Класацията се прави всяка година на база оценката от страна на потребителите на..
Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..
Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са..
Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в..
"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила..