Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария ще изисква отрицателен PCR тест от 8 февруари 2021 г.

Снимка: архив

Швейцария въвежда от 8 февруари 2021 г. изискване за отрицателен резултат от PCR тест за всички пристигащи в страната, независимо от гражданството им, транспортното средство и държавата, от където пристигат.
Тестът трябва да е направен до 72 ч. преди влизането в страната. 
Ако пътуващият не предостави искания документ, той е заплашен глоба от 200 швейцарски франка, а пътуващите със самолет няма да бъдат качвани на борда. 
Освен това всички пристигащи ще бъдат задължени да предоставят формуляр, попълнен онлайн или на хартиен носител. Документът може да бъде изтеглен от този сайт: https://swissplf.admin.ch/formular . Ако изискваните данни липсват или не отговарят на истината, пътуващият е заплашен от глоба от 100 швейцарски франка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 4 юли 2024 г.

В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи, разговаряме с Естер Вилемс, нидерландска хореографка и преподавателка по български народни танци в..

публикувано на 04.07.24 в 19:00

Лошото време си отива, на юг ще има локални кратки валежи

В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Минималните температури ще са между 15 и 23°, в София 15°. Максималните ще са от 25 до 30°, в..

публикувано на 03.07.24 в 19:35

Климатичните промени носят по-големи разходи и риск от бедност за много българи

Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата. Причините за това са няколко. Страната ни е на дъното на класацията за издръжка на живот в ЕС –..

публикувано на 03.07.24 в 10:45