Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария ще изисква отрицателен PCR тест от 8 февруари 2021 г.

Снимка: архив

Швейцария въвежда от 8 февруари 2021 г. изискване за отрицателен резултат от PCR тест за всички пристигащи в страната, независимо от гражданството им, транспортното средство и държавата, от където пристигат.
Тестът трябва да е направен до 72 ч. преди влизането в страната. 
Ако пътуващият не предостави искания документ, той е заплашен глоба от 200 швейцарски франка, а пътуващите със самолет няма да бъдат качвани на борда. 
Освен това всички пристигащи ще бъдат задължени да предоставят формуляр, попълнен онлайн или на хартиен носител. Документът може да бъде изтеглен от този сайт: https://swissplf.admin.ch/formular . Ако изискваните данни липсват или не отговарят на истината, пътуващият е заплашен от глоба от 100 швейцарски франка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44

Патриарх Даниил: Приемам кръста на патриаршеското служение, което ми се възлага днес

Завърши интронизацията на новоизбрания български патриарх – видинският митрополит Даниил. Новият духовен баща беше посрещнат в катедралата “Св. Александър Невски” от миряните с възгласи “Достоен” и аплодисменти. “ Със съзнание за собствено недостойнство..

публикувано на 30.06.24 в 17:36

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05