Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въвежда се карантина за пристигащите в България от Африка

Снимка: архив

От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които е разрешено влизането в страната и които пристигат от държави в Африка, се поставят под задължителна карантина за срок от 10 дни, нареди със заповед здравният министър.

За тези граждани не се допуска изключението „отмяна на карантината“ при предоставяне на отрицателен резултат от проведен до 72 часа преди влизането в България PCR тест.

Карантината се отменя при изтичане на 10-дневния срок и предоставяне на отрицателен резултат от проведено на десетия ден изследване по метода на полимеразно верижната реакция за доказване на Covid-19. Резултатът се представя на директора на регионалната здравна инспекция, който е издал предписанието, съобщиха от здравното министерство.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по подов поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес..

публикувано на 13.06.24 в 19:00
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16