Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Жени Захариева - с Почетния знак на президента

Проф. Жени Захариева
Снимка: Полина Тодорова

Видната българска пианистка проф. Жени Захариева ще бъде удостоена с Почетния знак на президента, съобщиха от президентския прессекретарит. Държавният глава Румен Радев ще й връчи наградата днес на церемония в Гербовата зала на президентството. 

Проф. Жени Захариева е позната от многобройните си концерти в Европа, Америка, Далечния Изток и Африка, както и с педагогическата и звукозаписната си дейност. Българката е инициатор за възстановяването на легендарното пианофорте на Клара Шуман в Браниц Шлос (Германия) и става първия пианист, изнесъл концерт и записал компактдиск на този инструмент. Пианистката е носител на множество наши и чуждестранни награди.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Орлин Горанов празнува 50 години "магия" на сцената с турне

Любимецът на няколко поколения, вечният чаровник с кадифен глас Орлин Горанов отбелязва "50 години магия" на сцената с турне. Първият от концертите е тази вечер в Пловдив, следват още пет от големите градове : Шумен (28 юни), Велико Търново (5..

публикувано на 26.06.24 в 10:15

"Удивителни въпросителни"…. Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" тръгват на турне

Горещо лято очаква Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" – на 27 юни стартират от Русе турне из страната, в което ще представят новия албум "Удивителни въпросителни ". Той съдържа 11 композиции със заглавия, навеждайки ни на удивителни въпроси...

публикувано на 25.06.24 в 10:15

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15