Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Награда за българския туризъм на руско изложение

Снимка: infotourism.net

На 27-то Международно туристическо изложение MITTТ2021 в Русия Министерството на туризма получи престижното отличие за "Най-добро представяне на направление", предаде БТА. MITT е най-голямото изложение в Русия за "Туризъм и отдих".

Снимка: tourism.government
След едногодишна пауза на изложението си дават среща 1533 участника от 52 руски региона и 15 страни, сред които Турция, Гърция, Куба, Израел, Хърватска, Казахстан и др.

За първи път, поради затворените граници, български туроператори са представени от техни руски партньори. България се представя с атрактивен национален щанд и няколко събития от деловата програма.
През първите два дни на MITTТ2021 редица руски региони са проявили интерес за контакти с български туристически организации и компании.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Музеят на мозайките в Девня с Ден на отворените врати по повод своя годишнина

В Деня на отворените врати – 15 юни, за пръв път пред посетителите на Музея на мозайките в Девня ще бъдат представени и реставрираните находки, открити през 2023 година. Става въпрос за глинени съдове и лампи, изработени в стила на майсторите от..

публикувано на 15.06.24 в 08:15

Фестивал на цацата дава старт на летния сезон в Кранево

Любимият на малки и големи Фестивал на цацата поставя началото на морските приключения в курортното селце Кранево! Атрактивна програма, много музика, танци, игри и богата кулинарна селекция очакват гостите край северния ни черноморски бряг от 14..

публикувано на 14.06.24 в 11:10
Язовир Широка Поляна

Батак е много повече от красив град в Родопите с драматична история и живописна природа

За нас, българите, Батак е град-светиня! И до днес в него отеква ехото от трагичните събития, свързани с Априлското въстание през 1876 г. , когато по-голямата част от невинните жители на родопското градче са посечени от османския поробител –..

публикувано на 13.06.24 в 09:15