Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите на Канарските острови ще пътуват за изборите без тест за коронавирус

Снимка: mfa.bg

Българските граждани на Канарските острови ще могат да се придвижват до разкритите избирателни секции там без необходимост от представяне на отрицателен тест за активна коронавирусна инфекция (PDIA). Представителството на правителството на Канарските острови е уведомило българското Министерство на външните работи, че е приело пътуването с цел гласуване на българските граждани, пребиваващи в автономната област, до разкритите избирателни секции на Тенерифе, Лас Палмас и Лансароте за обективна причина.

Съгласно решението, на българите няма да бъде изискван задължителния по принцип за пътуване между островите на архипелага отрицателен тест за активна коронавирусна инфекция. Необходимо е обаче всеки гражданин, желаещ да гласува, да представи собственоръчно попълнена декларация по образец, както и издадено от българското посолство в Мадрид удостоверение.

Декларацията може да бъде изтеглена на следния линк.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20
Снимка: VIII Международен конкурс по четене на български език

Българчета от цяла Европа се състезаваха в конкурс по четене на родния си език

Общо 37 българчета от 15 неделни училища в чужбина се състезаваха на VIII международен конкурс по четене на български език за ученици от първи и втори клас в чужбина "Аз Буки Веди". Събитието се състоя на 8 юни 2024 г.   в сградата на спортен к луб..

публикувано на 18.06.24 в 12:55