Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите на Канарските острови ще пътуват за изборите без тест за коронавирус

Снимка: mfa.bg

Българските граждани на Канарските острови ще могат да се придвижват до разкритите избирателни секции там без необходимост от представяне на отрицателен тест за активна коронавирусна инфекция (PDIA). Представителството на правителството на Канарските острови е уведомило българското Министерство на външните работи, че е приело пътуването с цел гласуване на българските граждани, пребиваващи в автономната област, до разкритите избирателни секции на Тенерифе, Лас Палмас и Лансароте за обективна причина.

Съгласно решението, на българите няма да бъде изискван задължителния по принцип за пътуване между островите на архипелага отрицателен тест за активна коронавирусна инфекция. Необходимо е обаче всеки гражданин, желаещ да гласува, да представи собственоръчно попълнена декларация по образец, както и издадено от българското посолство в Мадрид удостоверение.

Декларацията може да бъде изтеглена на следния линк.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мустафа Акан

Все повече изселници в Турция се стремят да учат български език

Българските изселници в Турция искат бъдещето на тяхната общност да е свързано с България, за да не предпочитат по-младите поколения страните от Западна Европа, казва пред БНР Мустафа Акан от изселническата организация "Балкански турци" в Одрин...

публикувано на 18.06.24 в 12:19

Представители на българските медии зад граница почетоха делото на Христо Ботев

На път за Одеса, участниците в 19-ата Световна среща на българските медии, организирана от БТА, почетоха делото на Христо Ботев в Браила, Румъния. Генералният директор на БТА Кирил Вълчев и Евгени Веселинов, главен редактор на "BulgariCA" в..

публикувано на 18.06.24 в 12:10

Световната среща на българските медии в Украйна ще е в хибриден формат

Деветнадесетата Световна среща на българските медии, организирана от Българската телеграфна агенция, ще се състои между 18 и 21 юни в 3 града в Украйна – Одеса, Болград и Измаил, където има големи български общности. Темата на тазгодишното..

публикувано на 17.06.24 в 08:35