Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Даниел Митов е нашият кандидат за премиер

| обновено на 14.04.21 в 18:37
Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлага Даниел Митов за кандидат за премиер. Това съобщи премиерът Бойко Борисов. По-рано днес Бойко Борисов зяви, че той няма да се кандидатира за премиер, но ще бъде издигнат човек с ясна проевропейска и натовска ориентация.

Роден през 1977 г., Даниел Митов е завършил „Политология“ в СУ „Климент Охридски“. Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir” на френското външно министерство. От есента на 2010 г. работи за Националния демократически институт (НДИ) на САЩ, първоначално в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии, а по-късно - в Брюксел, Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и други. 

През 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебния кабинет на Георги Близнашки. Запазва този пост в следващото – второ правителство на Бойко Борисов, а на изборите на 4 април т.г. е избран за депутат от коалицията "ГЕРБ-СДС".

Подробности - вижте ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: facebook.com/groups/mursalevo

Как Европейското първенство по футбол оживи селски площад в България

"Много малко му трябва на човек, за да създаде условия за това да бъдем заедно" – думите са на младия Станислав Грозданов и се превръщат в движеща сила за "събуждането" на едно българско село в разгара на футболното лято на Стария континент. Само на..

публикувано на 26.06.24 в 10:25

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40