Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов: Даниел Митов е нашият кандидат за премиер

| обновено на 14.04.21 в 18:37
Даниел Митов
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ предлага Даниел Митов за кандидат за премиер. Това съобщи премиерът Бойко Борисов. По-рано днес Бойко Борисов зяви, че той няма да се кандидатира за премиер, но ще бъде издигнат човек с ясна проевропейска и натовска ориентация.

Роден през 1977 г., Даниел Митов е завършил „Политология“ в СУ „Климент Охридски“. Участва в програмите за обмен „Маршал“ на Marshall Memorial Fund (German Marshall Fund of the US), както и в „Programme des personnalites d’avenir” на френското външно министерство. От есента на 2010 г. работи за Националния демократически институт (НДИ) на САЩ, първоначално в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии, а по-късно - в Брюксел, Либия, Конго, Украйна, Йемен, Тунис и други. 

През 2014 г. Даниел Митов е назначен от президента Росен Плевнелиев за министър на външните работи в служебния кабинет на Георги Близнашки. Запазва този пост в следващото – второ правителство на Бойко Борисов, а на изборите на 4 април т.г. е избран за депутат от коалицията "ГЕРБ-СДС".

Подробности - вижте ТУК



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30

Трети мост над Дунав и фериботът Русе-Гюргево са ключови проекти за региона

България има изключително важна роля за свързаността на няколко региона. Страната ни е кръстопът между Балканския полуостров, Източното Средиземноморие и Черно море. Това заяви заместник-министърът на транспорта Анна Натова на среща с Матю Бойс,..

публикувано на 28.06.24 в 17:28