Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българските студенти във Великобритания без заеми за обучение

Снимка: Facebook / Atlantic Club of Bulgaria

Българските студенти във Великобритания остават без възможност да получават студентски заеми, съобщи британският посланик в София Роб Диксън в дискусия, организирана от Атлантическият клуб.

Посланикът уточни, че след „Брекзит“ част от университетите са предприели действия за понижаване на таксите за студенти от страните в ЕС. Така тяхното обучение е по-евтино от това за британските. Дипломатът препоръча на студентите да проверяват условията в британските университети.

Роб Диксън припомни, че студентите, които вече учат във Великобритания отпреди „Брекзит“, запазват своят статут при определени условия, които също трябва да бъдат проверени. По данни на дипломата, около 60 000 български студенти учат във Великобритания.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Българско школо „Розова долина” в Тотнъм, Лондон

396 български училища зад граница отварят врати за новата учебна година

Над 32 000 български деца в 43 страни на 6 континента събира първият училищен звънец във всички 396 български неделни училища по света, регистрирани за учебната 2024-2025 г. Над 2000 учители отново ще предават знания на малките ни сънародници – не..

публикувано на 16.09.24 в 06:15

Започна учебната година за българското училище в Истанбул

Училищният звънец призова на 14 септември над 65 ученици и преподаватели в българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул. В Българската екзархия, където се помещава единственото българско училище в мегаполиса се проведе тържество за..

публикувано на 14.09.24 в 17:16
Райна Манджукова

"Сърцето на другата България" – документален филм за една малка агенция с голяма мисия

През есента на 1 9 92 година ,  с постановление  на М инистерския съвет в България е учред ена А генция за българите в чужбина , която да координира държавната политика спрямо сънародниците ни по света . Първият председател,..

публикувано на 11.09.24 в 15:30