Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правилата за влизане в България ще са конкурентни на тези на съседите ни

Снимка: tourism.government.bg

На среща днес на премиера в оставка Бойко Борисов и негови министри с туристическия бранш стана ясно, че на утрешното си заседание правителството ще вземе решение за удължаване на епидемичната обстановка. Ще бъде издадена и заповед на здравния министър за влизането на чуждестранните туристи у нас от 1 май, предаде репортерката ни Мила Младенова.

Вицепремиерът в оставка Марияна Николова заяви, че България е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи. По думите на здравния министър в оставка Костадин Ангелов правилата за влизане в България от 1 май ще са конкурентни на тези на съседните ни страни.

Ваксинацията на работещите в туризма започва от 1 май. От бранша настояха за силна реклама на страната ни и работещи мерки в подкрепа на туризма.

И този сезон близо 70% от хотелите в най-големия курортен комплекс по българското Черноморие – „Слънчев бряг“, засега няма да отварят, е заявил председателят на Асоциацията на собствениците в туризма Георги Николчев.
От МВнР съобщават, че имат готовност да започнат издаването на туристически визи, веднага щом министърът на здравеопазването издаде заповед за това.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

От лозето до бутилката – легендарният Мавруд като част от визитката на България

Маврудът е поезия в бутилка - така го определят ценителите на емблематичния нашенски сорт вино. Характерен за него е наситеният рубинен цвят, както и високите нива на танини и киселини. Аромати на горски плодове, шипков мармалад, землисти нотки, билки..

публикувано на 31.05.24 в 10:05

Мексикански туристи пристигат у нас за културни обиколки

Чартърни полети от Мексико до София ще се изпълняват на всеки две седмици до края на месец ноември 2024 г., съобщава bgtourism.bg. Преди дни самолет на български авиопревозвач с 320 мексикански туристи е кацнал на летище София. Оказва се, че това е..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

Туристи от четири континента на Празника на розата в община Карлово

С демонстрация на ритуала розоварене в розовите градини на “Еко розова долина” в град Клисура започна Празникът на розата в община Карлово. В нея се включиха царицата на розата Анна-Мария Враджева и 12-те участнички в конкурса. По-късно стотици..

публикувано на 25.05.24 в 14:31