Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждането на доверие е единственият път между България и Северна Македония

Снимка: БГНЕС

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски, който е на двудневно посещение в Брюксел, е обсъдил с докладчика на Европейския парламент за страната и български евродепутат Илхан Кючюк политическата динамика в отношенията между Северна Македония и България и предизвикателствата пред двете държави. И двамата са били единодушни, че няма друг път между двете съседки, освен на изграждането на доверие и приятелство.
 
„И двете държави имат ангажимент да положат съвместни усилия и да се опитат да намерят допирните точки. Присъединяването на западната ни съседка към ЕС е от стратегически интерес не само за нея, но и за България, затова има нужда от диалог, искрени отношения и връщане към договора от 2017 г.", е заявил Илхан Кючюк, цитиран от кореспондентката ни в Брюксел Ангелина Пискова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България, Румъния и Турция провеждат съвместна противоминна акция в Черно море

От 2 до 16 юли ще се проведе първата съвместна акция на новосформираната Черноморска противоминна група между България, Турция и Румъния, съобщи БТА. Последният път, когато е извършена подобна операция е през Втората световна война, когато е..

публикувано на 02.07.24 в 07:55

Горещо, но с оранжев код за валежи на северозапад в Софийско и в Русенско на 2 юли

Във вторник , 2 юли, над по-голямата част от страна ще е слънчево и горещо. След обяд и вечерта над Западна и Централна Българи ще се заоблачи. Ще има кратки валежи, гръмотевични бури и градушки. Минималните температури ще са между 19 и 24°, в..

публикувано на 01.07.24 в 19:35

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00