От днес Българската агенция по безопасност на храните започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед, съобщиха от агенцията. Проверките в предприятията ще приключат в края на месеца, а в търговските обекти и щандовете на открито без предварително опаковане на сладоледа – на 30 септември. Ще се следи за използваните суровини, хигиенните условия, спазването на правилата за съхранение на продукта. Елемент на проверката ще бъде също дали търговците предоставят информация за наличието на вещества в сладоледа, които могат да предизвикат алергични реакции.
77% от работещите в средното образование са готови да излязат на протест с искането да бъдат увеличени заплатите в сектора, според национално проучване на КТ "Подкрепа". Половината от анкетираните се обявяват за национална ефективна стачка, около 25% –..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското училище "Надежда" в Сен Назер и Рен във Франция, разговор с основателката му Надежда..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия четвъртък на ноември се посреща първото младо вино божоле. Традицията вече близо 20 години се..
От следващата учебна година профилираната гимназия с интензивно изучаване на румънски език "Михай Еминеску" може да бъде преместена в сграда в центъра на..
В Деня на християнското семейство, в брой 27 на предаването, слушайте: Какви неразказани френско-български истории разказва българското..
Френско-българска търговска и индустриална камара днес организира посрещане на новото божоле в София. По стара френска традиция всяка година в третия..