Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До пет години болниците може да останат без медицински сестри

Снимка: Асоциация на българските медицински сестри

Ако не се предприемат мерки за осигуряване на медицински кадри, до няколко години в болниците ще настъпи катастрофа, предупреди пред БНР председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. “Сестрите ще се изчерпят до 5 г., ако не се направи нещо”, заяви той. По думите му, трябва да се обмислят стимули за лекарския и сестринския персонал, както и на регионално ниво, за да се осигури с ускорени темпове “млада и свежа кръв във вените на здравеопазването”.

Според д-р Иван Маджаров има предпоставки да се притесняваме от нова Covid вълна заради делта варианта на вируса. Той каза още, че градският транспорт е последното място, за което трябва да отпадне изискването за носене на маски.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ден за противодействие на наркоманиите

На 26 юни всички хора по света са приканени да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с разпространението на наркоманията. По повод Международния ден за борба със злоупотребата и с нелегалния трафик на наркотици,столични..

публикувано на 26.06.24 в 08:42

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22