Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България изказа солидарността си към Чехия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на България Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до държавния глава на Чешката република Милош Земан, по повод опустошителното природно бедствие, което отне човешки животи. От името на българския народ и от свое име държавният глава изрази съпричастността и солидарността на българския народ в трудния за страната момент, с надеждата за бързо възстановяване на пострадалите.

Министърът на външните работи Светлан Стоев също изрази съпричастността на България с мъката на близките на загиналите в съболезнователна телеграма до чешкия си колега Якуб Кулханек, като пожела бързо възстановяване на пострадалите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мост към добрината – добрият пример от една българска детска градина

Град Брезник, родно място на всенародния цар на горчивия смях Стоян Миленков , се намира в Западна България и е третият по големина в община Перник. По последни данни към март 2024 година там живеят 3762 души. Сред тях е и Емилия Алексова, директор..

публикувано на 01.06.24 в 08:30

Само на 1 юни децата ще видят как се кара метро

Децата в София имат възможност да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак чрез тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне". В деня на детето децата ще могат да посетят и халето с вагоните, за да се запознаят отблизо с конструкцията и..

публикувано на 01.06.24 в 07:10

Денят на детето – слънчев, с максимални температури над 30 градуса

В събота , 1 юни, ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен..

публикувано на 31.05.24 в 19:40