Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Държавният глава Румен Радев поздрави президента Джо Байдън за Деня на независимостта на САЩ – 4 юли

Снимка: president.bg
По случай Деня на независимостта на Съединените щати – 4 юли, държавният глава Румен Радев изпрати поздравителен адрес до американския президент Джо Байдън.
Партньорството между двете страни е силно и с трайна тенденция за задълбочаване и разширяване, подчертава държавният глава като откроява развитието на сътрудничеството в науката и технологиите, както и в търговските, икономически и инвестиционни връзки, които водят до откриване на нови работни места.
„Готови сме да продължим съвместната работа и да укрепваме сътрудничеството за включване на България в програмата за безвизово пътуване на САЩ и подписване на двустранна Спогодба за социална сигурност“, отбелязва президентът Румен Радев.
В адреса си, президентът изтъква и участието на САЩ като стратегически партньор в инициативата „Три морета“, на която България е домакин през настоящата година и изразява увереност, че предстоящите Среща на най-високо равнище и Бизнес форум в София ще дадат осезаем принос за ускоряване на икономическия растеж, развитие на сътрудничеството и свързаността между участващите в инициативата държави.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30