Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблем с попълването на секционните комисии във Виена

Снимка: mfa.bg

Ще има 17 избирателни секции в Австрия на 11 юли, като броят им не е променен от последния вот. 9 секциите ще са във Виена, каза за програма „Хоризонт“ на БНР Жулиен Желев, координатор на Мрежата на българските изборни доброволци във Виена.

„С машини ще се гласува в секциите, където на последните парламентарни избори са гласували повече от 300 избиратели. Тоест само в две секции във Виена ще се гласува с хартиени бюлетини. Срещаме проблем с това, че не всички състави на секционни комисии във Виена са пълни. Това означава, че работата им е поставена в опасност, тъй като при липса на кворум в неделя, няма да може да бъде отворена секцията. Това е проблем за почти всички избирателни секции във Виена“, предупреди Желев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българите в Бразилия пазят като скъпо наследство името и връзката с родината

Бразилия е може би една от най-малко популярните дестинации за миграция сред българите днес. Самата държава няма чак толкова висок стандарт на живот, затова пък нашите сънародници, избрали да живеят там са много високо квалифицирани. Много от тях са..

публикувано на 25.06.24 в 13:40
Светлана Драгнева

Бесарабска българка взе наградата за разпространение на българската култура от българоезична медия в чужбина

Кореспондентката на Българската телеграфна агенция в Одеса Светлана Драгнева е тазгодишният носител на наградата за принос в разпространението на българската култура от българоезична медия в чужбина. Това стана ясно по време на 19-та Световна среща..

публикувано на 19.06.24 в 14:37

В Одеса официално откриха срещата на българските медии зад граница

Провеждането на срещата на българските медии в Украйна е силен акт на солидарност и силен акт на приятелство. Ние го ценим и никога няма да го забравим, заяви Сергий Черевати, генерален директор на Украинската национална информационна агенция. Той..

публикувано на 19.06.24 в 13:20