Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Гърция докато плажуват и гласуват

Снимка: БГНЕС

Наблюдава се висока избирателна активност в Гърция. Опашките пред секциите в Атина и на Халкидики са започнали от рано сутринта на 11 юли. Желаещи да гласуват има и по островите, както и в Солун.

Много български туристи се насочват към урните в Гърция, преди и по време на плаж. Приготвени са допълнителни бюлетини от дипломатическите мисии в случай, че има недостиг.

В Гърция машинно гласуване има само в Атина, в 4 секции. Там отчитат слаба избирателна активност. Опашки има пред секциите, където се гласува на хартия. В Гърция се гласува в 32 избирателни секции, с 12 повече от предходните избори.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Правителството отпусна допълнителни средства за дейността на Агенцията за българите в чужбина

Правителството одобри допълнителни средства в размер до 112 000 лв. по бюджета на Министерството на външните работи за 2024 г. Средствата са за Изпълнителната агенция за българите в чужбина към министъра на външните работи за подсигуряване на поддържането..

публикувано на 15.10.24 в 14:44
Мария Гусейнова

Мария Гусейнова: Никой в Азербайджан не ме пита защо говоря на български

"Обичам България, това е страната на моите исторически корени!", казва с вълнение в гласа Мария Гусейнова, председател на общественото сдружение "Подкрепа за развитието на азербайджано-българската дружба". Веднъж в годината тя идва в страната ни, за..

публикувано на 15.10.24 в 10:00
Домът на Ася Илкова

Ася Илкова от Сарасота, САЩ: Има много нови българи тук, благодаря за съпричастността

В окото на урагана природата замря за час, казва Ася Илкова, която посрещна опустошителната природна стихия "Милтън" в дома си в Сарасота, където живее от 10 години. "Б яхме помилван и, поне в района, в който живея аз и доколкото се чувам с..

публикувано на 11.10.24 в 14:45