Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гугъл насърчава надграждането на два български проекта

Снимка: архив

Проекти на неправителственото сдружение „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“ ще бъдат подкрепени от специална програма на интернет гиганта Google -GIC /Google Impact Challenge/. Те са избрани заедно с още 11 организации от 11 държави от Централна и Източна Европа, които ще получат общо 2 млн. евро за реализация на идеите си. Целта на програмата на световната компания, е да подпомогне идеи, които поставят дигиталното в основата на икономическото възстановяване.

Българските неправителствени организации - сдружението „Тук-Там“ и фондация „Заслушай се“, ще работят за подобрение на постигнатото до момента. Целта на екипа на „Тук-Там“ е да надгради досегашната си дейност, свързана със създаването на общност от сънародници, живеещи у нас и в чужбина. От 2008 година досега фондацията успешно е провела над 300 събития и е достигнала до близо половин милион души.

Екипът на „Заслушай се“ също планува да продължи своята мисия за осигуряване на равнопоставеност на глухите хора чрез ефективни практики за овластяване и образование, което прави още от 2014 година. Те получават одобрението на Google с проекта си за нова магистърска програма, включваща международен обмен и дигитални иновации.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мотористи се събират на събор край пещерата Леденика

От 5 до 7 юли поляните край пещерата Леденика до Враца ще се превърнат в мотостолица на България. Стотици любители на високите скорости от цялата страна ще вземат участие в поредното издание на Националния мотосъбор Враца – Леденика...

публикувано на 05.07.24 в 09:10

Фестивал на пясъчните фигури се открива в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури се завръща за 17-о поредно лято в крайморския град Бургас. Той ще отвори врати за посетители на 5 юли в парк „Езеро“, предаде БТА. Специално представление по повод откриването ще изнесат балетна школа „Марина..

публикувано на 05.07.24 в 08:05

България е привлекателна дестинация за дентален туризъм

Балканите привличат все повече медицински туристи, като безспорен лидер е Турция, която е сред 10-те най-предпочитани държави за здравни пътувания, сочи журито на деветото издание на BALKAN MEDICAL AWARDS 2024, чиито призове ще бъдат връчени на 5..

публикувано на 05.07.24 в 06:45