Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красотите на подводния свят представя изложба във Варна

Снимка: Facebook /Таляна

Изложба на открито с подводна фотография може да се види до края на август в творческия квартал на Варна – „Таляна".

„Нашата цел е да представим красотата на подводния свят на Черно море и на световния океан", каза в интервю за БНР Мария Иванова от Сдружение „Таляна". Фотографиите представят потайностите, както на Черно море, така и на Калифорнийския залив, Карибския басейн, Червено море и Малайския архипелаг.

Кадрите са уловени от обективите на Любомир Клисуров – подводен фотограф, професионален водолаз и морски изследовател, и подводния фотограф любител Мартин Христов, който има множество награди от международни конкурси

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Приказки от дъждовна София" представи фотографът Антонио Георгиев във Варшава

В Българския културен център във Варшава беше представена изложбата "Приказки от дъждовна София", посветена на 145-тата годишнина от обявяването на София за столица на България. Фотографиите на талантливия Антонио Георгиев представят..

публикувано на 30.09.24 в 15:40

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35

Здравка Евтимова участва в литературен фестивал в Скопие

Българската писателка и преводач Здравка Евтимова e сред гостите на десето издание на фестивала на европейската литература в Северна Македония "BookStar". Българският културно-информационен център в Скопие е партньор на събитието. Здравка..

публикувано на 30.09.24 в 11:01