Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИТН трета политическа сила, расте одобрението на служебния кабинет

От първа политическа сила „Има такъв народ” вече заема трето място, показват данните в социологическо проучване на „Маркет линкс”, финансирано и осъществено заедно с бТВ. Разликите между „Демократична България”, ИТН и БСП са в рамките на статистическото отклонение. ГЕРБ отново е първа с 21,6% след добра мобилизация през летните месеци. Следват ДБ с 16,5%, ИТН и БСП с по 15,7%, ДПС с 11% и „Изправи се, БГ! Ние идваме” с 4,5%. 

Народното събрание отново е с най-нисък рейтинг сред институциите – 13%, и само през последния месец симпатиите към него за спаднали с 10 на сто. Затова пък одобрението към служебното правителство през август се покачва с нови 3% спрямо юли и вече е 54%. 54 е и процентът на хората, които биха гласували на предсрочни избори, показва изследването.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

400 чуждестранни студенти с временна закрила ще учат в български университети

400 чуждестранни граждани, получили статут на временна закрила в България, ще се обучават в български държавни висши училища през новата академична година. Броят им беше утвърден с решение на правителството. Студентите ще бъдат приети в първи..

публикувано на 28.09.24 в 09:10

Вино се лее в Стара Загора

Над 250 вина участват във Фестивала на виното и културното наследство "Августиада". 12-ото му издание откри дефиле на претендентките за Царица на Августиада, фолклорни групи и сдружението за антични възстановки "Виа Претория", съобщи за БНР Олег..

публикувано на 27.09.24 в 21:05
Есен във Видин

В събота – чудно време, само за разходки

В събота , 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°.  По Черноморието  ще е..

публикувано на 27.09.24 в 19:45