Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес безплатни лекарства за пациенти с Covid-19

Снимка: Радио Шумен

Пациентите с леки и средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през някоя от 50-те Covid зони за извънболнично лечение, от днес ще получават безплатни лекарства. Те ще имат възможност също така да си направят клинични прегледи, лабораторни изследвания и рентгенови снимки.

За първи път Националната здравно-осигурителна каса заплаща лечението на пациенти с коронавирусна инфекция в домашни условия. Министерството на здравеопазването ще подпомогне ДКЦ-тата и Медицинските центрове с Covid зони с апаратура на стойност до 50 хил. лв.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

Граждани направиха подписка срещу изграждането на хранилище за ядрени отпадъци

В Монтана инициираха подписка против изграждането на хранилище за ядрени отпадъци. Според информацията, се предвижда съхранение на високоактивни ядрени отпадъци от АЕЦ "Козлодуй" в село Сумер. Петър Пенчев от "Екогласност" поясни, че според..

публикувано на 01.07.24 в 17:53

Новият патриарх подчерта, че призванието на църквата е да събира разделените

Призванието на църквата е да събира тези, които са разделени, заяви новият български патриарх Даниил преди първата си света литургия. " Задачите са много. Знаменателен е днешният ден, в който се празнува възвръщането на мощите на св. Иван Рилски..

публикувано на 01.07.24 в 17:01

Български ученици се завърнаха с 6 медала от Балканиада по математика

Националният отбор на България по математика се представи отлично в Балканската олимпиада за 15-годишни. 6 български ученици се завърнаха с 6 медала от надпреварата в Анталия проведена между 25 и 30 юни, съобщи Министерството на образованието...

публикувано на 01.07.24 в 16:44