Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коронавирусът отне от този свят и художника Михалис Гарудис

Михалис Гарудис в галерия Арте - 5 октомври 2021
Снимка: Ани Петрова

Починал е художникът Михалис Гарудис. На 5 октомври той бе в София по повод негова юбилейна изложба. Гергана Борисова от галерия „Арте“ съобщи, че след като се е прибрал в Гърция е приет в болница с Covid-19. Художникът е бил много щастлив, че е осъществил дълго готвената изложба, която на няколко пъти е била отлагана заради пандемията, допълва Борисова.  

Михалис Гарудис е роден на 20 януари 1940 г. в с. Булгаркьой в Гърция. Чрез Международния червен кръст е евакуиран в България заради Гръцката гражданска война. Гарудис завършва в София Висшето художествено училище. В България преминава голяма част от творческата му кариера. От 1986 г. Гарудис е живял и работил в Солун. Негови картини са притежание на световни музеи, галерии и колекционери. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

28 октомври ще бъде неучебен ден в училищата с изборни секции

28 октомври (понеделник) ще бъде неучебен за учениците от училищата в страната, в които има разположени избирателни секции. Това се посочва в заповед на министъра на образованието и науката Галин Цоков. "Денят след изборите за Народно събрание се..

публикувано на 16.10.24 в 16:48

Фондация "Теодора фон Ауерсперг" започва своята работа и в България

Защитата на животните и децата в неравностойно положение, както и насърчаването на различни културни инициативи, са основополагащи за подобряването на средата за живот у нас. Около тази идея се обединяват талантливата пианистка Надежда Цанова и..

публикувано на 16.10.24 в 08:15

В Одесос откриха изцяло запазена статуя от II - III век

Уникална статуя от римския период на Одесос, предварително датирана към края на II – първата половина на III век, е намерена при изкопни работи в района на жп гарата във Варна, съобщиха археолозите от РИМ-Варна. Статуята се намирала в зона с пясъчни..

публикувано на 15.10.24 в 18:36