Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обещават безплатни тестове за работещите в закрити помещения

Стойчо Кацаров
Снимка: БГНЕС

За втора поредна вечер в София се провежда протест срещу "зелените сертификати". Този път столичани се събират пред сградата на Президентството, предаде репортерката на БНР Евелина Стоянова.

Валидността на сертификата за преболедували от Covid-19 се удължава от 6 на 12 месеца в рамките на страната, съобщи на брифинг служебният здравен министър Стойчо Кацаров.

Документът за ваксина след поставена първа доза също ще важи като сертификат за 1 месец, докато се чака втора доза. До 25 октомври при проверки на здравните власти за нарушения при прилагането на новите противоепидемични мерки ще се издават само предписания, без глоби. Това е гратисен период, за да се тества системата, добави зам.-министърът Димитър Петров.

За служителите в обектите, които работят на закрито и влизат в изискването за зелен сертификат, ще се осигурят безплатни антигенни тестове, обеща Стойчо Кацаров. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

СЕМ с кампания за медийна грамотност – "Провери, преди да се довериш"

Съветът за електронни медии у нас предприе масирана кампания за медийната грамотност. Кампанията е провокирана от факта, че смартфоните, таблетите и телевизорите с възможност за връзка с интернет все повече са част от ежедневието ни и оказват..

публикувано на 30.06.24 в 07:05

Българската православна църква избира патриарх

За 30 юни е свикан Патриаршески избирателен църковен събор, който трябва да излъчи предстоятел на Българската православна църква и митрополит на Софийската духовна епархия. Престолът овдовя на 13 март, когато от този свят си отиде блаженопочившият..

публикувано на 30.06.24 в 06:05

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25