Сезонни кулинарни фестивали и семинар за местния бизнес ще организира брандът на страните от черноморския регион „Черноморска кухня“, за да популяризира проекта за Черноморието като дестинация за гастрономически туризъм. Идеята е подкрепена и от Община Бургас.
Проектът вече е селектирал 50 регионални ястия. Идеята е те да бъдат лесно приложими по крайбрежните ресторанти, както и 5-7 ястия да станат лицето на бранда. Бургас ще е една от двете гастрономични столици по проекта през 2022 г. Другата ще е град от Източното крайбрежие, Анапа от Русия или Батуми от Грузия, предаде БНР Бургас. Амбицията е ежегодно да се организират 4 фестивала – на пролетната, лятната, есенната и зимната черноморска кухня.
След инцидент при спирането на блок 6 на АЕЦ "Козлодуй" за ремонт няма облъчване на персонала, няма изтичане на радиоактивна вода в река Дунав, има временно отстранени оператори от централата. Това обобщи при изслушване в парламента служебният..
В шестия брой на „Часът на Радио България…“ ви срещаме с Милена Селими – представител на българите в Комитета на националните малцинства в Република Албания , преводач на албански на някои от най-популярните ни писатели и виден общественик. С..
Над 30 учени от 12 държави участват в Международния форум за кирилицата "Азбука, език, идентичност". Той започва в Националния дворец на културата в София на 27 юни по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова и с подкрепата на Министерството на..
Населението на България, и най-вече хората с нисък социално-икономически статус, са сред най-уязвимите групи в ЕС по отношение на промените в климата...
В четвъртък , 4 юли, над страната ще има разкъсана облачност. След обяд над Рило-Родопската област се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици...
В „България днес“ на 4 юли говорим за това как климатичните промени засягат най-уязвимите групи и за произтичащия от тях риск от бедност за много българи,..