Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрия намалява валидността на Covid сертификата

Снимка: Pixabay

Считано от 22 ноември 2021 г., австрийските власти въвеждат нови условия за влизане в страната без карантина, според които се намалява валидността на изискваните документи по правилото 3G – имунизиран, преболедувал или тестван във връзка с Covid-19. За това съобщава българското Външно министерство.

По информация на посолството ни във Виена срокът на валидност на сертификатите за ваксинация ще бъде намален от 360 дни на 270 дни. Сертификат за наличие на антитела вече няма да бъде валиден като доказателство за нисък епидемичен риск. Валидни остават само резултатите от PCR тестове (до 72 часа след вземане на проба), като антигенните бързи тестове остават да важат по изключение - при служебни пътувания, пътувания с цел обучение на ученици и др. За тези изключения валидността на теста е до 24 ч.

Пристигащите от България, които не отговарят на 3G условията, задължително се регистрират онлайн в системата Pre-Travel-Clearance и в рамките на 24 часа трябва да извършат тест за коронавирус.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вече 30 години обучение на френски език предлага Стопанският факултет на СУ "Св. Климент Охридски"

Дарителството и визионерството по отношение прогреса на родната наука и просвета е белязало развитието на висшето образование в България. Благодарение на предприемаческия дух и родолюбието, което пази у себе си през десетилетията в странство, Евлоги..

публикувано на 17.06.24 в 11:50

Президентът и лидерът на ДПС честитиха на мюсюлманите Курбан Байрам

Президентът Румен Радев поздравява мюсюлманската общност в България по случай празника Курбан Байрам. В пожеланията си той подчертава, че духовното възвисяване, смирението и опрощението вървят ръка за ръка с добротата и състраданието и укрепват..

публикувано на 16.06.24 в 09:56

Съвместни екипи на български и румънски полицаи ще следят за безопасността в Силистра и Кълъраш

На 16 юни започват работа съвместните екипи на български и румънски пътни полицаи, които за поредна година ще се грижат за безопасността на движението в районите на Силистра и Кълъраш през летния сезон, съобщиха от МВР.  Съвместната контролна..

публикувано на 16.06.24 в 06:15