Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е за по-тясно взаимодействие между НАТО и ЕС в Западните Балкани

4
Снимка: МВнР

Западните Балкани имат стратегическо значение за НАТО. Това заяви министърът на външните работи Светлан Стоев на съвместно заседание на министрите на външните работи от НАТО с партньорите Грузия и Украйна в латвийската столица. Той изрази силната  подкрепа на България за европейската и евроатлантическата интеграция на шестте страни от региона, като открои необходимостта от по-засилено взаимодействие между НАТО и ЕС в контекста на нарастващите заплахи и предизвикателства пред страните от Западните Балкани. „Съвместните активни усилия на двете организации превръщат региона в зона на стабилност и просперитет, устойчив на зловредни влияния от трети страни“, каза Стоев.

В Рига Стоев проведе и двустранни срещи с колегите си от Северна Македония - Буяр Османи, и Дания – Йепе Кофод.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05

Ежедневни полети между София и Бургас за лятото от юли

Националният авиопревозвач “България Еър” поднови своите редовни полети между София и Бургас, съобщи БНР Бургас. От 1 юли стартират редовните полети, като в системата е записано, че ще има ежедневен транспорт до 8 септември, с изключение на 3 юли, 3 и 4..

публикувано на 23.06.24 в 16:04