Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България е за по-тясно взаимодействие между НАТО и ЕС в Западните Балкани

4
Снимка: МВнР

Западните Балкани имат стратегическо значение за НАТО. Това заяви министърът на външните работи Светлан Стоев на съвместно заседание на министрите на външните работи от НАТО с партньорите Грузия и Украйна в латвийската столица. Той изрази силната  подкрепа на България за европейската и евроатлантическата интеграция на шестте страни от региона, като открои необходимостта от по-засилено взаимодействие между НАТО и ЕС в контекста на нарастващите заплахи и предизвикателства пред страните от Западните Балкани. „Съвместните активни усилия на двете организации превръщат региона в зона на стабилност и просперитет, устойчив на зловредни влияния от трети страни“, каза Стоев.

В Рига Стоев проведе и двустранни срещи с колегите си от Северна Македония - Буяр Османи, и Дания – Йепе Кофод.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

"Чукан боб с коприва и хоро се извива" в Черни Осъм

Шестият кулинарно-фолклорен фестивал "Чукан боб с коприва и хоро се извива" в троянското село Черни Осъм събра множество любители на фолклора и традиционните ястия от цялата страна, предаде БТА. Организатор на събитието е местното читалище „Знание – 1906..

публикувано на 22.06.24 в 15:27

Дните на йога събират почитателите на духовни практики в България

За десета поредна година в дните около 21 юни много страни по света отбелязват празника на йога. В България от 15 до 23 юни 44 населени места, сред които най-големите градове – София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Плевен..

публикувано на 22.06.24 в 09:25

За 17-та година се провежда "София Прайд", както и шествие за семейството

17-ото по ред шествие "София Прайд" е насрочено за днес. Организаторите го определят като "най-голямото събитие в защита на човешките права в България". Тази година събитието ще премине под лозунга "България е и нашият дом". 8 успели в своята сфера..

публикувано на 22.06.24 в 09:05