Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Метеорологична прогноза за 3.12.2021 г.

Облачност и превалявания от дъжд и сняг

Снимка: БГНЕС

През нощта, над западната половина от страната облачността ще е значителна, предимно средна и висока, а над източната ще преобладава ясно време. Минималните температури ще са между 0° и 5°, в Източна България и Предбалкана, където ще духа до умерен южен вятър до 8°. Утре увеличението на облачността ще продължи и до вечерта ще обхване цялата страна. По-късно през деня от запад ще завали дъжд. Ще продължи да духа умерен, северно от планините и в източните райони силен поривист вятър от юг-югозапад и дневните температури ще са високи. Максималните ще са между 10° и 15°, в източната половина от страната ще достигат 17°-18°.  

След обяд в северозападната половина от страната вятърът ще се ориентира от северозапад и ще започне рязко понижение на температурите, дъждът ще преминава в сняг. На много места в планинските райони и западната част на Дунавската равнина ще има заледявания. 

Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има валежи от сняг, в по-ниските части от дъжд и сняг. Ще духа силен, по билата и временно бурен югозападен вятър, ще е топло. Максимална температура на височина 1200 метра около 7°, на 2000 метра – около 0°. Привечер вятърът ще отслабне и ще започне да се ориентира от запад-северозапад. С него ще нахлуе студен въздух и температурите бързо ще се понижат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жегата продължава, но краткотрайни валежи ще освежат Западна България

В сряда, 26 юни, ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и условия за градушки. В планинските райони..

публикувано на 25.06.24 в 19:40

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22
Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41