Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Муза“ от „Сетива“ на Ангел Дюлгеров

Снимка: Facebook / @Setiva.na.AD

„В средата на 2019 г. се появиха десетина парчета, които реших да оставя в „суров вид“ и да събера в албум“ – казва в интервю за БНР Ангел Дюлгеров, представяйки в началото на 2021 г. песента „Муза“. Тя е и първият сингъл от неговия дебютен албум, носещ същото име („Муза“). Ангел е автор на музиката, текста и аранжимента на всички песни, изпълнява основния вокал, свири на китари, клавишни, бас и т. н.

Останалите музиканти са Начо Господинов – барабани и Мария Костадинова – бек вокали. Общото название на проекта е „Сетива“, а няколко от песните участваха успешно в Националната класация „Топ 20“ на БНР. Сред тях, разбира се, беше и „Муза“.

„Ден след ден минава, питам се защо съм тук. Оглеждам се и търся част от теб… Всеки търси красота за своите сетива, емоция и вибрация…“ – пее Ангел Дюлгеров. А рефренът, който се повтаря, е „Трябва ми муза… Трябва ми муза…“

Редактор: Албена Безовска



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Феномен"

Много младежка енергия блика от песента "Феномен" на Niki R: ce . Това е Никол Ризова, която е била част от група Бон-Бон. До нея и в музиката, и в живота е Цветан Маринов, когото познаваме от група Funkilicious – там е китарист и автор на..

публикувано на 22.06.24 в 10:15

Народният оркестър на БНР закрива сезона с нова продукция и ярки солисти

Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов закрива сезона тази вечер /20 юни/ с концерт, в която ще звучат само премиерни заглавия. Програмата включва 17 нови пиеси и аранжименти на песни, представени от ярки солисти,..

публикувано на 20.06.24 в 07:25

Любо Киров започва лятото с нов сингъл и албум – "Ново сърце"

Любо Киров е сред звездите в българската музика, които последните години пълнят най-големите зали. Всяка негова нова песен вълнува публиката, която има нов повод за радост – преди дни певецът издаде албума "Ново сърце ". На концерта-промоция беше..

публикувано на 19.06.24 в 10:15