Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През март може да отпадне зеленият сертификат

Снимка: БГНЕС

„Зеленият сертификат ще бъде необходим още около един месец”, заяви за Нова тв проф. Радка Аргирова, съветник на премиера по въпросите на Covid-19. Според нея пикът на петата вълна ще бъде достигнат към 8-10 февруари.

Когато броят на заразените намалее, ще спадне и заболеваемостта, а оттам и показателят по който решаваме какво да правим – броят на интензивните легла”, каза проф. Радка Аргирова. При заети 100-130 от тях ще бъде премахнат зеленият сертификат, категорична беше тя. По думите й, анонсът за отпадането на документа е съгласуван с премиера Кирил Петков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Дипломати играят футбол с отбор от бежанци в благотворителен турнир

Представители на дипломатическите мисии в София заедно с отбор на бежанците и младежки и студентски организации ще участват днес в благотворителен футболен турнир на терените на Националната футболна база “Бояна” в столицата. Събраните средства по..

публикувано на 29.09.24 в 07:00

Домашни любимци заедно със своите стопани дефилират на парад в Русе

Най-добрите приятели на човека ще дефилират днес на Парада на домашните любимци в русенския Парк на младежта. Добре дошли на дефилето са всички кучета, котки, зайци, таралежи, гущери, костенурки, гризачи, екзотични видове, пернати и хвъркати заедно..

публикувано на 29.09.24 в 06:00

Застудяване ще доведе бурен вятър и дъжд

В неделя през страната ще премине студен атмосферен фронт. Още сутринта облачността от запад-северозапад ще започне бързо да се увеличава и ще завали дъжд, а по-късно валежите ще обхванат Централна и Източна България. Вятърът от северозапад ще се..

публикувано на 28.09.24 в 18:30