Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият директор на „Булгаргаз” на разпит в понеделник

Николай Павлов
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на „Булгаргаз” Николай Павлов ще се яви на разпит в понеделник, потвърди самият той пред Нова тв. “Получих призовка и съм призован в качеството на свидетел в Софийската градска прокуратура. Това, в което се обвинява “Булгаргаз”, абсолютно не отговаря на истината", коментира той.

В края на миналия месец Българският енергиен холдинг освободи целия борд на директорите на „Булгаргаз”, а отстраненото ръководство определи действията като политически мотивирани. Няколко дни по-късно премиерът Кирил Петков пък обяви, че ще има обвинения за високите цени на газа. Според него досегашното ръководството носи отговорност за скока на цените от края на м.г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 21 юни 2024 г.

В последния работен ден от седмицата в „България днес“ ще ви поканим на българско кино в Рим. Ще поговорим за духовното значение на предстоящия важен християнски празник - Петдесетница с Видинския митрополит Даниил и ще обобщим по-важното от..

публикувано на 21.06.24 в 19:00

Тръгват германските влакове между София и Бургас

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони втора употреба, придобити от БДЖ, предаде БГНЕС. Те ще обслужват дестинацията София -..

публикувано на 21.06.24 в 17:01
Съавтор на една 16-те статии с участие на INSAIT е единайсетокласничката Рени Паскалева от ПЧМГ, участник в лятната изследователска програма на INSAIT за ученици.

Българският INSAIT изпреварва Кеймбридж на знаков форум за изкуствен интелект

Институтът за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT) към Софийския университет е с повече статии на Computer Vision and Pattern Recognition Conference (CVPR’24) от знакови западни университети. Конференцията, която тази..

публикувано на 21.06.24 в 16:55