Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Искаш“ – шеговито, но и директно послание

Снимка: Facebook/Милица-Гладнишка-Official

„Искаш да знаеш, без да четеш, искаш да можеш, без да разбереш...“ – звучи като мечтата на всеки тийнейджър, но всъщност е част от текста на „Искаш“ – новата песен на Милица Гладнишка. Непредсказуемата певица и актриса е автор на текста, а музиката е написала заедно с Иван Велчев.

„Искаш“ е вдъхновена от представлението на Димитър Живков „4 жени без 4G“, по пиесата на Петър Влайков. Стилът е поп-рок – съвсем подходящ за темата, която шеговито, но доста директно засяга песента. Става дума за всеобщата привързаност към социалните мрежи, за времето, което хора от различни поколения прекарват пред екрана на компютъра, телефона и всякакви устройства, което често не носи нови знания, да не говорим как променя и дори изкривява обикновеното човешко общуване.


Редактор: Албена Безовска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българската народна песен не може да се преведе, но е магнетична за света

Бре, откраднали Еленка, Eленка, мома хубава, та я извели, завели, на хайдушкото сборище. Най-малкото хайдутче, то на Еленка думаше: - Моме, Еленко, Еленко, не бой се, не страхувай се. Ний нема да те убием, убием, да те затрием. Най ще..

публикувано на 18.06.24 в 10:10

"Ще целуна ли"

Едно младо момиче, познато от последния сезон на "Гласът на България" – Дани Илиева – представя новата си песен, озаглавена "Ще целуна ли ". През 2022 година, едва 16-годишна, Дани става най-младата изпълнителка, спечелила "Бургас и морето". Това не..

публикувано на 17.06.24 в 10:15

"Когато те срещнах" – китаристът Мирослав Иванов със солова песен

Мирослав Иванов е китарист, аранжор и автор на музика, който присъства в повечето от най-интересните съвременни български музикални групи и проекти. Негови авторски проекти са групите Сафо, Saint Electrics, МетаФормоза  и Пеперуда. Възлов член е на..

публикувано на 15.06.24 в 10:05