Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Искаш“ – шеговито, но и директно послание

Снимка: Facebook/Милица-Гладнишка-Official

„Искаш да знаеш, без да четеш, искаш да можеш, без да разбереш...“ – звучи като мечтата на всеки тийнейджър, но всъщност е част от текста на „Искаш“ – новата песен на Милица Гладнишка. Непредсказуемата певица и актриса е автор на текста, а музиката е написала заедно с Иван Велчев.

„Искаш“ е вдъхновена от представлението на Димитър Живков „4 жени без 4G“, по пиесата на Петър Влайков. Стилът е поп-рок – съвсем подходящ за темата, която шеговито, но доста директно засяга песента. Става дума за всеобщата привързаност към социалните мрежи, за времето, което хора от различни поколения прекарват пред екрана на компютъра, телефона и всякакви устройства, което често не носи нови знания, да не говорим как променя и дори изкривява обикновеното човешко общуване.


Редактор: Албена Безовска

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Любов като небе"

Малко след като представи силната балада "Бягаме", Миро не закъсня със следваща нова песен. Още заглавието ѝ "Любов като небе" ни отвежда към предстоящото лято. Този път песента е със светло, леко звучене, което е решено в стил, характерен за края на..

публикувано на 04.06.24 в 10:15

Ерсин Мустафов от JEREMY? със самостоятелен проект – "Не може вечно да вали"

Сякаш в тон с дъждовната пролет навън, Ерсин Мустафов ни отправя ведрото послание "Не може вечно да вали" с едноименната си песен. Тъй като досега го познаваме като фронтмен на JEREMY?, с интерес посрещаме първия му самостоятелен проект –..

публикувано на 03.06.24 в 10:15

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023”

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева беше избрана за “Музикант на годината 2023” в националната анкета на предаването за класическа музика “Алегро виваче” на програма “Хоризонт” на Българското национално радио. Тя не успя да пристигне за..

публикувано на 01.06.24 в 09:11