Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Украйна е готова на преговори, но ще брани Киев

Последици от обстрел през нощта в жилищен район в Киев, 25 февруари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна е готова да преговоря с Русия за неутрален статут, но иска гаранции за сигурност, заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.  

Близките 3 дни ще са ключови за Украйна в отразяването на руската агресия, коментира съветникът. „Безусловно, вчера беше тежък ден. Беше тежка и нощта. Ще е тежко и днес, може би и утре и вдругиден. Това са ключови дни през които ще стане ясно „кой кой е“ в тази страна, изобщо в региона и в глобалния свят“, заяви Подоляк.

Боеве се водят в самия Киев. Обезвредена е група руски диверсанти в украински униформи, които са опитали да проникнат в центъра. Свален е руски Су-27 и е заловен пилотът на самолета. Украинската национална агенция УНИАН, съобщи, че в белоруския Гомел са пристигнали руски авиодесантчици, които ще разширят атаката срещу Киев. Все още се води бой за летището край квартал Оболонски на столицата. Продължават и руските ракетни атаки срещу цялата страна. Военното министерство призова цивилните при възможност да атакуват окупаторите с коктейли „Молотов“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Тахов

Министър Георги Тахов обсъжда в Люксембург бъдещето на селското стопанство в ЕС

Министърът на земеделието и храните Георги Тахов ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство, което ще се проведе в Люксембург. Министрите от страните членки ще обсъдят предложения от Белгийското председателство Проект на..

публикувано на 24.06.24 в 06:10
Румен Радев

Започват консултациите при президента за нов кабинет

Съгласно изискванията на Конституцията от 24 юни, понеделник, президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи в 50-ото Народно събрание преди връчването на първия проучвателен мандат за съставянето на нов кабинет. Днес..

публикувано на 24.06.24 в 05:35

Горещ понеделник с температури до 37°, на места - краткотрайни валежи

През нощта ще бъде предимно ясно с по-значителна облачност до полунощ в крайните западни райони, където на отделни места ще има краткотрайни валежи. В понеделник, 24 юни, ще е предимно слънчево. Около и след обяд главно над Югозападна България ще се..

публикувано на 23.06.24 в 19:05