Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Конфликтът Русия-Украйна

Украйна е готова на преговори, но ще брани Киев

Последици от обстрел през нощта в жилищен район в Киев, 25 февруари 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украйна е готова да преговоря с Русия за неутрален статут, но иска гаранции за сигурност, заяви съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.  

Близките 3 дни ще са ключови за Украйна в отразяването на руската агресия, коментира съветникът. „Безусловно, вчера беше тежък ден. Беше тежка и нощта. Ще е тежко и днес, може би и утре и вдругиден. Това са ключови дни през които ще стане ясно „кой кой е“ в тази страна, изобщо в региона и в глобалния свят“, заяви Подоляк.

Боеве се водят в самия Киев. Обезвредена е група руски диверсанти в украински униформи, които са опитали да проникнат в центъра. Свален е руски Су-27 и е заловен пилотът на самолета. Украинската национална агенция УНИАН, съобщи, че в белоруския Гомел са пристигнали руски авиодесантчици, които ще разширят атаката срещу Киев. Все още се води бой за летището край квартал Оболонски на столицата. Продължават и руските ракетни атаки срещу цялата страна. Военното министерство призова цивилните при възможност да атакуват окупаторите с коктейли „Молотов“.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15

Нов български университет представя специалностите си с възможност за обучение на френски език

Едно от висшите училища у нас, което предлага специалности с възможност за обучение на френски език, е Нов български университет (НБУ). Сред тях са "Политически науки" и "Приложни чужди езици за администрация и управление (на английски и втори чужд..

публикувано на 26.06.24 в 11:00