Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поздравления от цял свят за националния празник на България

Снимка: архив

Президентът Румен Радев получи поздравителни адреси от световни държавни лидери за честването на 144 години от Освобождението на България. 

Поздравления за българския народ по случай Националния празник 3 март изпратиха президентът на САЩ Джоузеф Байдън, руският президент Владимир Путин, президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, кралицата на Обединеното кралство Елизабет II, президентът на Китай Си Дзинпин, императорът на Япония Нарухито, кралят на Испания Фелипе VI и още 12 държави от Европа, Азия и Африка. 

Свободата не се добива с еднократен акт. Наша отговорност е да я пазим и отстояваме всеки ден. Свободата не идва даром, а със саможертвата на хилядите загинали воини – българи, руснаци, украинци, литовци, белоруси, финландци, поляци, румънци, се казва в изявление за празника на премиера Кирил Петков.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Георги Паничерски при награждаването му с орден „Мадарски конник“ първа степен през 2021 г.

Закрива се почетното консулство в Монреал

Министерският съвет реши да бъде закрито почетното консулството на България в Монреал, провинция Квебек на Канада. Консулският окръг се закрива по молба на досегашния почетен консул Георги Паничерски, който е поискал да бъде освободен от..

публикувано на 26.06.24 в 21:30

Топло време с превалявания над Западна България в четвъртък

През следващото денонощие над западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури и условия за градушки. Най-интензивни ще бъдат явленията в северозападните райони. В източната половина ще бъде предимно слънчево...

публикувано на 26.06.24 в 19:40
Георги Гвоздейков

До 2 години и 4 месеца България ще има 35 нови железопътни мотриси

Избран е изпълнител за доставката на 35 електрически мотрисни влака, съобщи транспортният министър. Пред Green Transition Forum 4.0 Георги Гвоздейков каза, че влаковете ще бъдат купени с пари по Плана за възстановяване и устойчивост...

публикувано на 26.06.24 в 19:15