Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възобновяват редовните полети между София и Скопие

Снимка: БНР-Мила Младенова

Българска авиокомпания ще извършва редовни полети между столиците на България и на Северна Македония. Полетите ще са два пъти седмично – в събота и в понеделник, и ще стартират от 26 март, като часът на излитане в двете посоки е 6 сутринта, а продължителността ще е около половин час. Проверка в сайта на българския авиопревозвач, който ще изпълнява полетите, показва, че цената на билет от София до Скопие на 26 март е 57, 87 лв. С добавяне на чекиран багаж, запазване на място и други възможности стойността на билета може да достигне 143,53 лв., съобщава Мила Младенова от програма „Хоризонт“ на БНР.

Въздушната връзка между България и югозападната ни съседка Северна Макетония бе договорена по време на първото посещение на българския премиер Кирил Петков в Скопие. Първият пилотен курс по линията София-Скопие бе изпълнен още на 11 февруари. Тогава на борда на самолета се качиха  българският министър на транспорта и съобщенията Николай Събев и неговия северномакедонски колега Благой Бочварски.

Съставил: Венета Николова




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 27 септември 2024 г.

В Световния ден на туризма пътуваме – в пространството, във времето и в спомените. "България днес" ни отвежда из улиците на древна Сердика и дворцовия комплекс на Константин Велики, за да разберем как са се  чувствали хората, които..

публикувано на 27.09.24 в 19:00

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58