Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейският главен прокурор проведе работни срещи в София

| обновено на 17.03.22 в 16:55
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши обсъдиха на работна среща действията на българската страна за създаване на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура. Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР и насърчи разследващите да докладват още по-активно и директно случаите на сериозни злоупотреби със средства на Европейския съюз. Българските делегирани прокурори, с които се осъществява ефективно взаимодействие също получиха висока оценка за работата си. 

Беше изразена и готовност партньорското сътрудничество между МВР и Европейската прокуратура да продължи. От българска страна бяха представени наскоро приетите правила, с които се регламентира сътрудничеството между МВР и Европейската прокуратура, както и започналата законодателна инициатива по отношение на специализираните съд и прокуратура. Очакванията са те да оптимизират процеса на разследване на случаи на организирана престъпност.

Лаура Кьовеши се срещна днес и с правосъдния министър Надежда Йорданова, както и с главния прокурор Иван Гешев, с когато са обсъдили противодействието на измамите със средства на ЕС, злоупотребите с ДДС, прането на пари, корупцията и организираната престъпност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Росица Матева

Единайсет сигнала за изборни нарушения са постъпили в ЦИК

До 11,40 ч. в Централната избирателна комисия са постъпили 11 сигнала за нарушения в гласуването за нов парламент – сред тях за агитация по телевизия, за заснет вот и за студент, който не е допуснат да гласува. Подадени са също 35 решения на регионални..

публикувано на 27.10.24 в 12:46

Илияна Йотова очаква силно политическо правителство след изборите

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надеждата, че след изборите ще бъде съставено силно политическо правителство. “Смятам, че с моя глас намалява търговията с купуване на гласове”, заяви тя, след като гласува с машина за нов парламент. Вицепрезидентът..

публикувано на 27.10.24 в 12:06

"Гласувай трудно" за незрящи

Много трудности срещат в придвижването и в бита си хората с двигателни и зрителни увреждания в България. Но освен чисто физически, пречките се оказват и на ниво достъп до информация и административно обслужване. Дори в изборния ден, когато всички..

публикувано на 27.10.24 в 09:20