Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейският главен прокурор проведе работни срещи в София

| обновено на 17.03.22 в 16:55
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и европейският главен прокурор Лаура Кьовеши обсъдиха на работна среща действията на българската страна за създаване на екип от разследващи служители в МВР, които да работят по дела на Европейската прокуратура. Лаура Кьовеши оцени високо работата на МВР и насърчи разследващите да докладват още по-активно и директно случаите на сериозни злоупотреби със средства на Европейския съюз. Българските делегирани прокурори, с които се осъществява ефективно взаимодействие също получиха висока оценка за работата си. 

Беше изразена и готовност партньорското сътрудничество между МВР и Европейската прокуратура да продължи. От българска страна бяха представени наскоро приетите правила, с които се регламентира сътрудничеството между МВР и Европейската прокуратура, както и започналата законодателна инициатива по отношение на специализираните съд и прокуратура. Очакванията са те да оптимизират процеса на разследване на случаи на организирана престъпност.

Лаура Кьовеши се срещна днес и с правосъдния министър Надежда Йорданова, както и с главния прокурор Иван Гешев, с когато са обсъдили противодействието на измамите със средства на ЕС, злоупотребите с ДДС, прането на пари, корупцията и организираната престъпност.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Радомир черпят по случай Деня на бозата с 600 литра от сладко-резливата напитка

Ден на бозата празнуват днес в отстоящия недалеч от столицата град Радомир. Събитието ще започне с шествие от Стария пазар до площад “Свобода”. Там сладкодумният топ готвач Ути Бъчваров ще разточи големи баници и за направата им ще използва 180..

публикувано на 20.10.24 в 07:00

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53