Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок музиканти пеят днес в столицата в солидарност с Украйна

Голям благотворителен концерт под надслов “Солидарност с Украйна. С вас сме!” ще се състои днес следобед на столичния площад “Княз Александър Батенберг“. Сцената ще бъде изградена върху мястото, на което някога се е издигал мавзолеят на Георги Димитров. Инициатор на събитието е Васко Кръпката – лице на първите демократични митинги, а към него ще се присъединят много български рок музиканти, писатели, артисти и интелектуалци, които чрез силата на изкуството ще изразят своята позиция. Очаква се на площада да излязат и двама украинци – саксофонистът Ярослав Кмитко и китаристът Павло. На място ще има разположени кутии, в които ще се събират дарения за украинските бежанци. Средства могат да бъдат превеждани и по банков път:

Фондация „За Доброто“:
IBAN (BGN): BG08RZBB91551014249388
Титуляр: Фондация „За Доброто“
Основание: подкрепа за Украйна.

Ситуационен център „Отворени врати за Украйна“
IBAN BG88 UBBS 8002 1024 6395 50
Основание: подкрепа за Украйна

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

2500 дка със земеделски култури са унищожени от градушката в Благоевградско

Министерството на земеделието планира да разшири противоградовата защита на земеделските площи с нови 24 ракетни площадки, като работата  стартира още тази година. Това каза министърът на земеделието Георги Тахов в Гърмен на среща със земеделски..

публикувано на 28.06.24 в 14:40

Лекторатите по българистика имат важна роля за "запалване" на интереса към България по света

Над 30 българисти от единайсет страни се събраха на двудневен форум в София и Пловдив, посветен на кирилицата, за да представят последните си достижения в изследването на Кирило-Методиевото дело и да напомнят, че българската средновековна култура е..

публикувано на 28.06.24 в 11:30
Доц. Росен Калпачки

България е сред страните с най-много жертви на инсулти в ЕС

В България умиращите от инсулт са четири пъти повече, в сравнение с останалите държави в ЕС, сочи доклад на Европейската комисия от 2021г. През 2023 г. в страната ни са регистрирани 45 хиляди пациенти с инсулт, от които над 5500 са починали..

публикувано на 27.06.24 в 19:58