Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Радев изнесе лекция пред военнослужещите в Лисабон

Президентите на Португалия Марсело Ребело де Соуза и България Румен Радев по време на посещението във Военната академия в Лисабон, 13 април 2022 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Лисабон, където е на официално посещение по покана на португалския си колега Марсело Ребело де Соуза, президентът Румен Радев изнесе лекция пред преподаватели и студенти във Военната академия на тема новите геополитически предизвикателства, които възникват пред европейската сигурност. Португалската Военна академия е първото училище за подготовка на офицери в Португалия, създадено с кралски декрет преди близо 400 години. 

Президентът Румен Радев по време на срещата с премиера на Португалия Антонио Коща
По-късно, президентът Радев разговаря и с премиера Антонио Коща, а след това ще се срещне с председателя на португалския парламент.

Снимки: ЕПА/БГНЕС


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пожарите в страната са близо 200 на денонощие

От началото на месеца произшествията с пожари са почти по 200 на денонощие. По думите на главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", тенденцията на увеличаване на инцидентите..

публикувано на 25.06.24 в 16:22
Андрей Янкулов

Нито една присъда по 57 ключови разследвания за корупция по високите етажи на властта през м.г.

2023-та е поредната година, в която корупцията по високите етажи на властта остава скрита, тъй като водените наказателни производства не отразяват същинското състояние на корумпираност на публичния сектор, гласи един от изводите в Годишния..

публикувано на 25.06.24 в 13:41
Снимка: Украински образователен център

Завършилите софийския Украински образователен център ще продължат образованието си в България

Украинският образователен център у нас би последния звънец на своята втора учебна година. Припомняме ви, че обучението в центъра е целодневно и макар да протича на две смени, в едва 10 стаи, учениците го посещават ежедневно и с изключително желание...

публикувано на 25.06.24 в 09:25