Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видео поредица на Радио България "Време за разговор"

В Дома на детското творчество в Тараклия

В новия епизод на „Време за разговор“ Радио България ви пренася в Тараклия, центъра на българската култура в Република Молдова. В местния Дом на детското творчество бесарабските българи играят хоро, пеят български песни, четат Вазов. 


Културно-образователният център в Тараклия навършва 75 години, а пред нашия автор Георги Каиш (самият той от Тараклия) директорът Анна Войтович разкрива как се работи с младите хора, трудно ли се усвоява българското фолклорно пеене, както и има ли интерес към опазване на традициите и българския език сред бесарабските младежи в Молдова. 

Във видеото участват също децата от ансамбъла за народни танци към дома, певиците Анастасия Олифирович и Виктория Войтович-Баранчук. Виктория стана популярна с участието си в музикалното състезание "Гласът на България" през 2018 г. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по подов поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес..

публикувано на 13.06.24 в 19:00

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 4

В четвъртия брой на "Часът на Радио България…" ви отвеждаме при българите в Одрин, за да научим повече за българската общност там, за  черквата "Свети Георги Победоносец ", за наследството, завещано от отец Александър Чъкърък, за църковните служби на..

публикувано на 13.06.24 в 12:51

България днес - 12 юни 2024 г.

Поетична, франкофонска и с елементи на действителността на българската администрация- такава се очертава да бъде „България днес“ в сряда. В нея ще си спомним за изключителния поет и преводач Атанас Далчев, ще ви разкажем, коя е най-старата и голяма..

публикувано на 12.06.24 в 19:00