Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Босилеград ще обсъждат евроинтеграцията на Западните Балкани

Андрей Ковачев
Снимка: БГНЕС

На дискусия, организирана от Българската телеграфна агенция в Босилеград, Република Сърбия, ще бъде обсъдено бъдещето на Европейския съюз и конкретно европейската интеграция на Западните Балкани. Събитието е част от инициативата "Българските гласове за Европа", която търси гласовете и на българите извън пределите на страната.

"Мястото на Сърбия и всички страни от Западните Балкани е в ЕС колкото се може по-бързо. Но европейската интеграция е двупосочна улица. Страната-кандидат трябва да преодолее инерцията от югославското минало и да е готова историческото помирение да стане факт", каза за БТА евродепутатът Андрей Ковачев, който ще участва в дискусията. Форумът ще бъде открит от българския вицепрезидент Илияна Йотова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България и Румъния работят за подобряване на корабоплаването по Дунав

Условията за корабоплаване по река Дунав ще бъдат подобрени чрез европроект DISMAR на стойност 10 млн. евро, съобщи БТА, цитирайки изпълнителния директор на Изпълнителната агенция "Проучване и поддържане на река Дунав" (ИАППД) в Русе Ивелин Занев...

публикувано на 29.06.24 в 10:25

Ретро автомобили, симулатори и игри за Националния ден на безопасността на движението

На 29 юни по повод Националния ден на безопасността на движението по пътищата Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" организира фестивал от 11 до 14 часа на площад "Княз Александър I Батенберг" в столицата, пред Художествената..

публикувано на 29.06.24 в 08:30
Резерватът

В почивните дни – облачността намалява и валежите спират

Още преди полунощ облачността ще намалее и през втората половина на нощта ще бъде ясно. Вятърът в Източна България временно ще отслабне.  В събота, 29 юни, ще бъде слънчево. В следобедните часове, над източната половина от страната и планинските..

публикувано на 28.06.24 в 19:30