Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Продължаваме промяната” и БСП постигнаха съгласие за приоритетите на кабинета

Корнелия Нинова и Асен Василев
Снимка: БГНЕС

Номинираният за премиер Асен Василев съобщи след преговори в парламента, че “Продължаваме промяната” и БСП са постигнали съгласие за приоритетите на бъдещото правителство. Коалиционните партньори в настоящия кабинет в оставка са се разбрали също експертни екипи да изготвят в кратки срокове управленска програма, в която да залегнат ясни срокове и ангажименти до края на годината.

“За нас беше важен социалният стълб в политиката в предишния кабинет. Нашето мнение съвпада с вашите приоритети, обявени предварително - за борба с корупцията, промяна в КПКОНПИ, но бихме искали да допълним програмата на правителството с няколко теми - социалната политика, здравеопазване, образование, икономика”, каза, от своя страна, лидерът на левицата Корнелия Нинова.

Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което да продължи да работи за интересите на България”, обобщи Асен Василев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тържествена проверка (заря) във Враца в памет на Христо Ботев

Военнослужещи от Българската армия ще участват в тържествени ритуали в памет на поета-революционер Христо Ботев и падналите за свободата и независимостта на България, които ще се проведат в цялата страна. На 1 юни ще се проведе тържествена..

публикувано на 01.06.24 в 10:35

Мост към добрината – добрият пример от една българска детска градина

Град Брезник, родно място на всенародния цар на горчивия смях Стоян Миленков , се намира в Западна България и е третият по големина в община Перник. По последни данни към март 2024 година там живеят 3762 души. Сред тях е и Емилия Алексова, директор..

публикувано на 01.06.24 в 08:30

Само на 1 юни децата ще видят как се кара метро

Децата в София имат възможност да изпитат тръпката лично да управляват учебен влак чрез тренажора на "Метрополитен" в депо "Земляне". В деня на детето децата ще могат да посетят и халето с вагоните, за да се запознаят отблизо с конструкцията и..

публикувано на 01.06.24 в 07:10