Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентът ще изслуша премиера и министъра на енергетиката за доставките на газ

Снимка: БГНЕС

Днес парламентът ще изслуша премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов относно доставката и цената на природния газ. Изслушването е по предложение на бившия енергиен министър Делян Добрев от ГЕРБ.  

Вчера енергийният министър в оставка Александър Николов обяви, че газохранилището в Чирен е пълно около 35%. Той допълни, че се работи за осигуряването на всички необходими количества природен газ, след като Русия спря доставките за България. Николов напомни, че България "разполага с активен договор с "Газпром Експорт" и комуникацията дотолкова, доколкото обхваща нормални правни и търговски отношения, не е спирала", предаде репортерката на БНР Юлияна Корнажева.

Министърът в оставка посочи още, че се водят разговори и за допълнителни количества азерски газ над посочените в съществуващия договор, като уточни, че допълнителните количества се договарят на пазарна цена, която е по-висока.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

С "Динозавърско парти за деца" събират средства за Спасителен център за костенурки

На динозаврите е посветено щуро "научно" шоу за деца, което ще се проведе с благотворителна цел – в подкрепа на Спасителният център за костенурки в с. Баня в близост до защитената черноморска местност Иракли. Детското "Динозавърско парти"..

публикувано на 20.10.24 в 09:15

В Радомир черпят по случай Деня на бозата с 600 литра от сладко-резливата напитка

Ден на бозата празнуват днес в отстоящия недалеч от столицата град Радомир. Събитието ще започне с шествие от Стария пазар до площад “Свобода”. Там сладкодумният топ готвач Ути Бъчваров ще разточи големи баници и за направата им ще използва 180..

публикувано на 20.10.24 в 07:00

Слънчева неделя с температури до 19 градуса

В неделя времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има над крайните югоизточни райони. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони – до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат..

публикувано на 19.10.24 в 18:30